250
g smör
3½
dl råsocker
10
dl havregryn
50-100
g russin
4
msk apelsinmarmelad
40
g solrosfrön
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smör och råsocker i en stor kastrull.
- Rör ner havregryn och russin i kastrullen.
- Tryck ut degen i en rektangulär form, gärna teflon, cirka 25x20 cm.
- Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Värm under tiden upp marmeladen i en liten kastrull.
- Ta ut formen, bred över marmeladen och strö över solrosfrön.
- Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.
Det
går att strunta i apelsinmarmeladen helt eller ersätta den med
något annat, jag har använt honung.
Det är Saras recept rakt av. Jag kommer ta mer russin när jag gör dem och eventuellt testa med tranbär/goiabär eller liknande. Aprikoser i fina bitar skulle också vara gott i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar