söndag 3 mars 2013

Havrerutor

Dessa godbitar bjöd en av mina kursare på och jag bara MÅSTE dela med mig av receptet då de var såååå goda! (Tack Sara!!)


250 g smör
3½ dl råsocker
10 dl havregryn
50-100 g russin
4 msk apelsinmarmelad
40 g solrosfrön

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smör och råsocker i en stor kastrull.
  3. Rör ner havregryn och russin i kastrullen.
  4. Tryck ut degen i en rektangulär form, gärna teflon, cirka 25x20 cm.
  5. Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Värm under tiden upp marmeladen i en liten kastrull.
  6. Ta ut formen, bred över marmeladen och strö över solrosfrön.
  7. Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.

Det går att strunta i apelsinmarmeladen helt eller ersätta den med något annat, jag har använt honung.

Det är Saras recept rakt av. Jag kommer ta mer russin när jag gör dem och eventuellt testa med tranbär/goiabär eller liknande. Aprikoser i fina bitar skulle också vara gott i. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar